Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е привлекъл Мартин Йодегаард в отбора заради своите бизнес интереси в Норвегия, съобщава вестник „Марка“.

С привличането на Йодегаард, Перес се стреми да навлезе много сериозно на строителния пазар в Норвегия.

Както е известно, Флорентино Перес е строителен предприемач и негово дело са едни от най-известните и големи сгради в испанската столица Мадрид.

Строителната фирма на Перес „АCS“ се очаква да спечели конкурса за построяването на два железопътни тунела от 22,5 километра между Осло и Ски.

Йодегаард не е първият футболист, който Флорентино Перес взима в Реал Мадрид заради бизнес интересите си. Такива са Хамес Родригес и Хавиер Ернандес.

След трансфера на Хамес Родригес фирмата на Флорентино Перес спечели конкурса за изграждането на магистралата „Пасифик 1“. Това един проект на стойност 692 милиона евро.

Хавиер Ернандес пристигна в Реал Мадрид две седмици, след като „ACS“ подписа договор за 432 милиона евро с мексиканското правителство за изграждането и въвеждането в експлоатация на четири странции за регенериране и пречистване на водите, както и за модернизацията на пет дизелови помпи.