Четвъртфиналистът в Купата на УЕФА Фиорентина привлече бразилеца Фелипе Мело Де Карвальо от приятната изненада в Примера дивисион Алмерия.

Виолетовите измъкнаха полузащитника под носа на Барселона и Реал Мадрид, след като платиха за него 13 милиона евро, колкото бяха дали и на Лече за Валери Божинов в началото на 2005 година.

В момента Мело е във Флоренция, където трябва да доуточни личните си условия, след което ще премине медицински прегледи и ще подпише с тима на Чезаре Прандели.

„Имах подписан петгодишен договор с Алмерия, но тогава внезапно изскочи тази оферта, която беше добра за мен и за клуба”, каза Фелипе Мело и добави, че до края на сезона ще направи всичко възможно, за да помогне на испанците да се класират за Купата на УЕФА.

Алмерия в момента е на осмо място в Испания, на четири точки зад местата от пето до седми и на шесто от четвъртото и Шампионската лига. В Италия Фиорентина е четвърта и води битка с петия Милан за най-силния клубен турнир. Виолетовите са и четвъртфиналисти в Купата на УЕФА.