Финалът за Купата на Краля в Испания ще се проведе на 17 май, от 22.30 часа (българско време) на стадион „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид, обявиха от футболната федерация в страната. И двата финалиста Реал и Атлетико – ще получат по равно билети – по 35 хиляди, пише още вестник "Ас".

От Атлетико се съгласиха финалът да се проведе на стадиона на градския съперник, именно при това условие – феновете им да получат 35 хиляди пропуска за „Бернабеу“. Така „дюшекчиите“ ще могат да уважат всички свои сезонни абонати, които са заплатили и за турнира за Купата на Краля.

И двата клуба приеха предложението на Испанската футболна федерация за тази сцена на финала, като се отказаха от първоначалното си желание. Реал искаше да играе финала на „Камп Ноу“ или на „Местая“, заради условието да е на неутрален терен. Атлетико пък кандидатства точно в противовес на това условие, със своя „Висенте Калдерон“.

След проведени преговори между федерацията и клубовете, се стигна до договорката за „Сантяго Бернабеу“, тъй като е с по-голям капацитет и повече хора ще могат да наблюдават дуела на мадридските грандове.

Първоначалната дата – 18 май – пък бе заменена от 17 май, петък, заради телевизионното му излъчване по държавния канал TVE, за да се избегне сблъсъка с Евровизия.