Футболистът на Атлетико Мадрид Филипе Луис нападна звездата на Барселона Лионел Меси, като заяви, че той се ползва със специално внимание в Ла Лига, както и от медиите.

„Меси е галеник на реферите и медиите. Всички го пазят, защото ако той е контузен, няма да могат да го гледат всяка седмица. След срещата тогава аз спах спокойно, защото не бях действал умишлено. По принцип не съм груб футболист. Да, Меси е изключително труден за опазване, а моята цел в такива случаи е да го поставя под напрежение, за да не може той да се справи", разкри 30-годишният бразилец.

„Аз наистина заслужавах червен картон за влизането си в краката на Меси. Това не беше съдийска грешка, а чист червен картон. Напуснах терена, изтърпях си наказанието и толкова", коментира защитникът на Атлетико.

„Но това е нещо, което се вижда във всеки мач. Тъй като тук ставаше дума за Меси, който е протежето на съдиите, пресата и ръководните фактори в Ла Лига, се вдигна шум. Никой не иска един от най-великите играчи на всички времена да бъде аут и той създаде всичко това", добави бразилецът.

"Ако му даде и един метър пространство, той ще те преодолее. Затова моята цел беше да действам интензивно, за да не допусна да бъда преодолян", добави Луис.