Реал Мадрид и Атлетико Мадрид изгубиха обжалването срещу забраната им за осъществяването на трансфери на нови футболисти, потвърдиха от ФИФА. Двата испански клуба бяха наказани заради нарушение на правилата при привличане на чуждестранни играчи до 18 години. Столичните грандове няма да могат да купуват никакви нови футболисти в следващите два трансферни периода, а санкцията им е до януари 2018 година.

И двата клуба вече обявиха, че ще се отнесат до Спортния арбитражен съд, като последна инстанция, която може да вземе решение и да ги оневини, като по този начин отмени наказанията им.

ФИФА направи щателно разследване на 51 футболисти на Реал Мадрид, които са били привлечени за периода от 2009 до 2013 година. „Белия балет“ е наказан за нарушаването на правилниците спрямо 8 играчи, а още 39 футболисти са по-слабо засегнати. Един от футболистите, заради който „кралете“ са наказани е братът на Есекиел Гарай – Бенхамин. Другите играчи, при които Реал Мадрид е нарушил законите са венецуелците Годой и Масиас, румънецът Байрам и холандецът Пиътърс, както и синовете на Зинедин Зидан.

ФИФА разследва 183 случая в Атлетико Мадрид, като бе констатирано, че при 11 играчи са нарушени по категоричен начин правилниците на централата, а 43 деца са по-слабо засегнати. Най-големият проблем за „дюшекчиите“ идва от факта, че част от школата на отбора са китаецът Ксу Ксин и сенегалецът Арона Сане.