Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес заяви, че смята да остане в испанския клуб и през следващия сезон, въпреки подновения интерес от страна на Манчестър Юнайтед към него.

„Червените дяволи” отдавна изявяват желание да си осигурят услугите на смятания за един от най-опасните нападатели в Европа Торес.

Милан, Барселона и Челси също следят ситуацията около 23-годишния испанец.

Торес обаче предпочете за пореден път да се врече във вярност на родния си клуб Атлетико Мадрид. Той заяви, че голямото му желание е да постигне успехи с „дюшекчиите”, които нямат спечелен трофей повече от десетилетие.

„Не съм загубил вяра, че ще успеем, ние в Атлетико никога не губим вяра,” сподели Торес през „АС”. „Не мисля за напускане. Наистина има сезони, в които нещата не вървят, и ти се иска по-бързо да свършат, за да забравиш. Но продължаваш да се надяваш, че следващата година ще е по-добра.”

Младият талант продължи: „Важното е къде се чувстваш добре, защото това е нужно, за да печелиш. Понякога е много трудно да намериш това усещане, и отбор, в който да се чувстваш така, но аз съм убеден, че с този тим ще започнем да печелим.”

Торес смята, че до пет години Атлетико ще е сред елита на Европа. „Когато стана на 28 ще играя в Шампионската лига и то с Атлетико,” заяви той. „Не съм обсебен от идеята да печеля трофеи, и няма да напусна клуба, само за да печеля титли из Европа. Искам да правя това с Атлетико, тъй като това е клубът на сърцето ми.”