Привържениците на Валенсия реагираха негативно на информациите, че халфът на тима Серхио Каналес може да премине в Евертън. В анкета, организирана от местния вестник „Супер Депорте“ по повода, голяма част от тях се обявиха против сделката, която е много желана от англичаните.

Навършващият скоро 23 години Каналес минава за един от любимците на феновете, които го приветстваха още при идването му през 2011 година. Още като 18-годишен испанецът минаваше за един от най-обещаващите таланти в страната и през 2010 година премина от Расинг Сантандер в Реал Мадрид. Там обаче той не успя да се справи с напрежението и година по-късно бе даден под наем във Валенсия.

През октомври 2011 година обаче талантът скъса кръстни връзки в коляното си тъкмо когато бе започнал да се утвърждава сред титулярите на „лос че“. Травмата го извади извън терените до април следващата година, когато за втори път получи подобна травма и на практика не игра почти година.

Валенсия пое риск и откупи халфа от Реал Мадрид и през настоящата кампания Каналес има 19 двубоя, повечето от тях като резерва.

От Евертън са се поинтересували дали ще могат да го вземат под наем или с постоянен трансфер, но това хич не се е понравило на привържениците.