Бразилската легенда Роналдо заяви, че по негово мнение Неймар има малко второстепенна роля в Барселона. Според емблематичния бивш футболист, кариоката не може да излезе от сянката на голямата каталуска звезда Лионел Меси и допълни, че Неймар прилича на помощник на аржентинеца.

„След всичко, което видях на Купата на Конфедерациите, съм доста обнадежден за това, което ще се случи на Мондиала. Отборът ни е млад и перспективен. Мисля, че Неймар ще се очертае като най-добрия бразилски футболист за 2014-а година. Той има чудесни качества. Но в Барселона има роля по-скоро на помощник на Меси. Ние в Бразилия обаче залагаме много на него. Ако Бразилия стигне до финала на Мондиала с Неймар, то той със сигурност ще бъде звездата на турнира“, обясни обширно Роналдо.

Колкото до вероятността Зинедин Зидан да поеме френския национален тим, Феномена коментира: „Смятам, че е напълно резонно това да се случи. Зидан е готов да поеме селекция като тази на Франция. По мое мнение той няма да изкара дълго време като втори треньор в Реал Мадрид“.