Турският шампион Фенербахче почти 100% ще се подсили с играч на финалиста в Шампионската лига Атлетико Мадрид. Това е халфът Диего, който днес е постигнал договорка за тригодишен контракт. 

Очаква се сделката да стане факт и официално най-късно утре. Всички детайли са изчистени, като остава само подписването. Това разкри самият бразилски футболист. 

"Вече направих постъпките за прекратяване на контракта ми с Атлетико. Разбрахме се за всичко с Фенербахче, но преди да мина медицинските тестове, не искам да говоря. Но шансът да играя в Турция е огромен", сподели Диего. 

Футболистът дойде за втория си период в Атлетико Мадрид през януари, като беше под наем от Волфсбург. Но кариерата му няма да продължи в нито един от тези два отбора. 

Той призна, че загубата във финала в Шампионската лига от Реал Мадрид е била тежка за него, но решението да напусне "Висенте Калдерон" е дошло далеч преди това. 

"Разбира се, че много ме болеше, но това не повлия на решението ми. Отдавна бях стигнал до това, че трябва да си тръгна и стигнах до споразумение с Фенербахче", сподели още Диего.