Уеска постигна изключително важен успех с 2:0 при домакинството на Ейбар от 34-ия кръг на Ла Лига. По този начин арагонци запазиха напълно реалистични шансовете си за оцеляване в испанския елит.

Уеска бе по-активният отбор през цялата среща и закономерно постигна победа.

През първото полувреме най-опасното положение бе пред вратата на Ейбар. Чабиер Етчеита отправи много опасен удар, но топката срещна левия стълб на вратата на Дмитрович.

Есекиел Авила нанесе много опасен удар в 47-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Уеска поведе в резултата в 54-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Ейбар Енрик Гайего засече топката с пета и я прокара между краката на Дмитрович.

Уеска удвои своята преднина в 57-та минута. Ферейро центрира от корнер в наказателното поле на Ейбар, където Есекиел Авила с топовен шут от въздуха вкара прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Дмитрович.

Ейбар можеше да намали своя пасив в 86-та минута, когато Марк Кардона отправи много хубав удар от разстояние, но Хави Варас внимаваше и спаси.

Уеска е предпоследен в класирането с актив от 29 точки и е на пет от първия отбор, който е над чертата. Ейбар е тринадесети с 30 точки.