Отборът на Реал Сосиедад постигна инфарктна победа с 4:3 при гостуването на Осасуна в пореден двубой от 18-тия кръг на Ла Лига. Двата тима отправиха общо около 40 удара към двете врати в страхотно зрелище в неделя следобяд. 

Само в рамките на 3 минути, межеду 15-та и 18-та, гостите от Сосиедад поведоха с две попадения. Първо Мартин Йодегард се възползва от подаване на Микел Оярзабал. за да направи резултата 1:0. Съвсем малко по-късно Порту се възполва от грешка в защитата на домакините, за да удвои аванса на тима си. 

Само 10 минути по-късно резултатът вече беше класически. След отсъден пряк свободен удар, фронтално срещу вратата на Осасуна, зад топката застана Йодегард и норвежецът произведе феноменален удар в лявата скоба на вратата на Серхио Ерера за 3:0. 

Така, както изглеждаше, че двубоят е предрешен, момчетата на Хагоба Арасате отвърнаха с две попадения. В последната минута на първото полувреме точен беше Анхел Ернандес, докато три минути след рестарта Чими Авия направи резултата 2:3. 

В 71-та минута нещата за Осасуна отново станаха трудни обаче. Факундо Ронгалия си изкара глупав директен червен картон, като само 8 минути по-късно Александър Исак заби топката за 4-ти път във вратата на домакините, за да направи резултат 4:2 за Ла Реал. 

Все пак имаше време и за още едно попадение за момчетата на Арасате. След дълга топка Чими Авия се пребори някак с двама централни защитници и вкара по странен начин с глава за крайното 3:4. 

С тази победа гостите от Сосиедад отново се настаниа в топ 4 на класирането с 31 точки след 18 мача. Осасуна, от своя страна, остана 12-ти с 23 пункта.