Виляреал не успя да победи при гостуването си Осасуна в мача от първия кръг на Примера дивисион. Двата отбора завършиха 1:1, като „жълтата подводница” загуби за неопределен период от време и основния си халф Маркос Сена, който се контузия в началото на срещата.

Домакините от Осасуна започнаха по-добре мача и в първите десет минути Аранда имаше две възможности да се разпише, но се намеси добре Диего Лопес.

В 26-та минута испанският национал Сена бе сменен принудително от Ариел Ибагас, след като получи контузия в десния крак.

Доста нелогично Виляреал стигна първи до гол, след като в 32-та минута Санти Касорла се възползва от грешка на Серхио и простреля Рикардо.

Осасуна обаче бързо стигна до изравнителен гол в 37-та минута, когато след многоходова атака Аранда подаде добре към Пандиани и той прати топката в мрежата на Лопес.

През второто полувреме Виляреал диктуваше събитията на терена, но опасностите пред Рикардо бяха малко.

Все пак португалският страж на Осасуна трябваше на три пъти да се намесва решаващо след удари на Нилмар, а веднъж отрази и шут на Робер Пирес.

Така Виляреал стартира сезона в Примера дивисион с равенство 1:1 при гостуването си на Осасуна.

Съставът на Виляреал: Диего Лопес, Лопес, Годин, Кико, Капдевила, Сена (26’ Ибагаса), Егурен, Касорла, Кани (75’ Пирес), Нилмар, Роси (87’ Перейра)