На своя стадион Висенте Калдерон Атлетико Мадрид отнесе с 4:0 Расинг Сантандер в мач от четвъртия кръг на Примера дивисион.

Рекордната покупка в историята на Атлетико – купеният за 40 милиона евро от Порто Радамел Фалкао, започна все по-усилено да избива парите, дадени за него, като заби хеттрик.

Колумбийският национал бе точен в 23-ата, 36-ата и 55-ата минути за 3:0 след асистенции на Хосе Антонио Рейес и новите попълнения Диего и Арда Туран, който подаде и за четвъртия гол.

Четвъртото попадение вкара друг привлечен през това лято играч – взетият от Депортиво Ла Коруня нападател Адриан, който се разписа за 4:0 в 78-ата минута.

Така на сметката на новите футболисти в тима на Грегорио Мансано в този мач се причислиха 4 гола и 3 асистенции, което говори отлично за лятната селекция на столичаните.

Дюшекчиите се изкачиха на осма позиция в Испания с четири точки, докато Сантандер е 18-и със само една точка от първите три мача през сезона.

По-рано днес Реал Сарагоса би с 2:1 у дома Еспаньол с две попадения на Луис Гарсия, второто от което в 92-ата минута, докато за гостите вкара Хави Лопес.