Голмайсторът на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао заяви, че индивидуалните му амбиции не са по-важни от успехите на отбора.

Колумбиецът вече има 7 гола в първите си пет мача от Ла Лига, а преди началото на сезона се закани, че ще се опита да изпревари Лионел Меси и Кристиано Роналдо за голмайсторския приз.

През миналата кампания бившият ас на Порто се отчете с 24 попадения, докато Меси взе „Пичичи“ с изумителните 50 гола.

„Нямах предвид, че на всяка цена ще се състезавам с Кристиано и Меси. Просто искам да вкарвам голове и по този начин да помагам на тима си, нищо повече“, каза Фалкао. „Накрая ще видим къде се намирам. Най-важното е отборът да изпълни целите си. Състезаваме се с още 19 други клуба, не само срещу Реал и Барса.“

Фалкао се разписа на два пъти при победата с 4:2 срещу Бетис в сряда, а „дюшекчиите“ излязоха на второ място в класирането с 13 точки, само на 2 зад Барселона. Южноамериканецът обаче бе сменен принудително в 53-ата минута заради контузия, но изрази готовност да играе и срещу Еспаньол в неделя. „Надявам се да бъда готов за мача срещу Еспаньол, макар че все още изпитвам болка и трябваше да напусна терена по-рано“, обясни Фалкао.