Новото попълнение на Челси Франсеск Фабрегас разкри каква е причината да не се завърне в Арсенал.

Полузащитникът премина на „Стамфорд Бридж“, въпреки че в медиите се тиражираше информацията, че може отново да облече екипа на „топчиите“.

„Да, всички знаят, че Арсенал имаше първа опция за моето привличане. Те решиха да не се възползват от тази опция, затова и трансферът не се състоя. Пожелавам им успех в бъдеще“, сподели Фабрегас на официалната си страница в една от социалните мрежи.

Полузащитникът е юноша на Барселона, но още 15-годишен премина в Арсенал, където стигна до позицията на капитан. През 2011 година обаче играчът се завърна отново при каталунците, въпреки огромното нежелание на Арсен Венгер да го пусне.

„Обмислих всички оферти много внимателно и твърдо вярвам, че Челси е най-добрият избор. Те отговарят на амбициите ми да печеля трофеи. Челси има невероятен състав и невероятен мениджър. Нямам търпение да започна да играя за тима“, допълни полузащитникът.

„За мен беше изключително важно този трансфер да се осъществи преди Световното първенство, защото така мислите ми ще бъдат съсредоточени само върху моя тим и опитите ни да запазим трофея“, завърши Сеск Фабрегас.