Полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас последва примера на колегата си от Реал Мадрид Кристиано Роналдо и обяви, че също не е доволен в настоящия си клуб. Испанският национал изрази съжаление, че е използван като резерва и не играе „във всяка една минута и всеки мача“ за Барселона.

Фабрегас започна като титуляр във всеки един от трите двубоя на „каталунците“ от началото на сезона, но бе заменен в 63-ата минута на двубоя срещу Валенсия, спечелен от Барса с 1:0.

„Във футбола няма такова нещо като прекрасна смяна. Не мога да ви кажа какво прави тя. Винаги желая най-доброто на съотборниците си и се усмихвам. Ако трябва нося нещастното си лице вкъщи и не позволявам на моите съотборници или треньор да го видят“, коментира Фабергас, който се завърна в родния си клуб след 8 години в Арсенал.

„Всеки би искал да играе във всяка една минута от сезона. Винаги съм казвал, че играя за най-добрия тим в света, но аз дойдох тук, за да се боря, да уча и да се наслаждавам, а не да стоя и да се затормозявам. Треньорът ми знае какво мога, но за трите си позиции, на които мога да играя, се съревновавам с тримата най-добри играчи в света. Радвам се, че съм част от този отбор, но когато треньорът ми каже да си тръгна, ще го направя“, каза още Фабрегас.