Защитникът на Реал Мадрид Фабио Канаваро отхвърли възможността да се върне в Италия през лятото. „Мисля, че ще остава в Испания още две или три години,” сподели носителят на Златната топка за миналата година.

33-годишният бранител напусна Ювентус през миналата година, след като отборът бе изхвърлен в Серия Б, заради скандала с уреждане на мачове в калчото. В Реал Мадрид обаче той не успя да оправдае очакванията, като често ставаше обект на критики.

Преди време Канаваро заяви, че би желала да приключи кариерата си в родния Наполи, с което предизвика спекулации, че обмисля да се завърне на Ботуша още следващия сезон.

„Виждам се в Реал Мадрид поне за още две-три години,” сподели Канаваро пред списанието на УЕФА „Шампиони”. „Сега футболистите играят по-дълго, отколкото в миналото. Има много примери, които го показват и мисля, че ще продължа да играя,” добави бранителят.

Реал Мадрид настигна Барселона в класирането в испанската Примера дивисион, и има сериозна възможност да спечели титлата.

„Очаквах един различен Реал Мадрид, но случилото се е нормално. С нов треньор, нови играчи, бе логично да има такива последствия,” заяви Канаваро.

„Има периоди, в които всичко върви чудесно, и такива, в които нищо не върви. Но във всички тези ситуации, периодите са кратки. В рамките на две или три години, всичко ще се подреди отлично,” завърши световният шампион с Италия от последния Мондиал през 2006 година.