Ветераните Луиш Фабиано и Фредерик Кануте вкараха по два гола за победа на Севиля с 4:3 над Атлетик Билбао, с което изкачиха отбора си на шесто място във временното класиране на испанското първенство по футбол. Възпитаниците на Грегорио Мансано имат актив от 14 точки след изиграването на срещата си от осмия кръг.

Фабиано откри резултата в 36-та минута с първия си гол за сезона, а секунди преди почивката бразилецът беше фаулиран в наказателното поле на гостите и Кануте вкара от наказателния удар за 2:0. Отново Фабиано бе точен за 3:0 след час игра, когато прехвърли вратаря на Атлетик Билбао с красив удар.

След трите гола в редиците на Севиля настъпи отпускане, а освен това бранителят Фернандо Наваро получи червен картон минути след последното попадение. Тогава се разигра голмайсторът на Атлетик - Фернандо Йоренте, който намали на 1:3 с глава. Секунди по-късно испанският нападател върна още едно попадение от дузпа, но третата в мача не закъсня. Тя беше в полза на Севиля, а благодарение на нея Кануте вкара за 4:2.

Натискът на баските беше силен, но останалият с десет души на терена отбор на Севиля успя да задържи резултата до самия край на мача. В добавеното време Игор Габилондо вкара за 3:4, но с това само оформи крайния резултат.