Европейският шампион Испания започна кампанията си в квалификациите за Световно първенство с минимална победа с 1:0 срещу Босна и Херцеговина. Това беше и първи официален мач за новия треньор на Ла Фурия Висенте дел Боске, който наследи Луис Арагонес.

Давид Вия, голмайстор на последното първенство на Стария континент, вкара единствения гол в 57-ата минута. Попадението му бе феноменално, като нападателят на Валенсия намери вратата от почти нулев ъгъл. Той обаче прати в аут дузпа в 36-ата минута, отсъдена от съдията от Шотландия Крейг Томас.

Защитникът на Литекс Джемал Берберович игра 65 минути за своя тим, а в четвъртата минута получи жълт картон за фаул срещу Диего Капел.

В друг мач от група 5, очакваният с огромен интерес мач между Армения и Турция завърши с победа на турците с 2:0. Южните ни съседи се мъчиха срещу ентусиазирания арменски отбор цял час, преди Тунджай Шанлъ да открие в 60-ата минута при едно разбъркване. Семих Сентюрк направи 2:0 четири минути преди края на срещата.

Белгия се наложи с 3:2 над Естония благодарение на двете попадения на Уесли Сонк и едно на Стивън Дефур. За естонците вкараха Сергей Жейнов и Андрес Опер в последната секунда на срещата.