Когато в същия ден си гледал двете мегадербита на Англия, а освен това през сезона на Острова мачове с резултати 7:4, 6:4 и 4:4, си мислиш, че няма какво повече да видиш във футбола. И изведнъж в българския ефир изневиделица се завърна испанската Примера дивисион и веднага ни поднесе грандиозен спектакъл.

Реал Мадрид – Валенсия 2:3, но не толкова домакинската загуба на Кралския клуб, колкото футболът, който гледахме, ни спря дъха. Тук е моментът да благодарим и на колегите от CableSports7, които върнаха голямото зрелище, наречено испанско първенство, на българския зрител.

Реал създаде към 20 голови положения, Валенсия около десет, но вратарят на гостите Хилдебранд бе извънземен и „прилепите” накрая триумфираха. Само за четири дни, впрочем, този отбор се завърна във фокуса на вниманието, след като отстрани Барселона за Купата на Краля с 3:2 и след това направи същия подвиг срещу „Белия балет“. И всичко това в един иначе отвратителен сезон за Валенсия.

С това разликата между Реал и Барса отново бе съкратена на четири точки и интригата за титлата отново е жива. Eviva Primera!