Самуел Ето’о може да се върне на терена по-рано от очакваното, съобщават медиите в Каталуния. Звездата на Барселона може да заиграе за своя клуб още в края на октомври.

Тъмнокожата звезда навлезе във втората фаза на възстановяването си от скъсан мускул. Играчът се контузи по време на мача на каталунците с Интер.

Първоначално се очакваше рехабилитацията на Ето’о да продължи до средата на ноември, но изгледите в момента са по-обнадеждаващи и той може да се появи на терена в последната среща за октомври за Барселона срещу Валядолид.

Първият етап от рехабилитационната програма на Ето’о приключи тази седмица, след като периода, в който трябваше да се възстановява вкъщи, изтече. Той вече може да започне физически тренировки – като върви с три дни пред първоначалния график.

В клиниката „Chiron”, в момента той кара двойни възстановителни сесии, за да може да възвърне силата си в десния бедрен мускул, а клубните докторите са доста окуражени от показаните резултати до момента.

Ако продължи да се възстановява с това темпо, той ще може да започне да тренира пълноценно до три седмици, което би означавало, че той почти сигурно ще бъде на разположение на Франк Рийкард за срещата на 31 октомври.