В мач от 25-я кръг на Примера дивисион Барселона победи Леванте с 5:1 и по този начин каталунците намалиха разликата от Реал Мадрид само на две точки, като „белия балет” по-късно приема Хетафе.

Много силен мач за Барса направи камерунският нападател Самуел Ето’о, който направи хеттрик през второто полувреме.

В 14-та минута Иниеста подаде на Ето’о, който продължи топката към Шави Ернандес и халфът на каталунците разстреля вратаря на гостите за 1:0.

В 39-та минута италианският защитник на домакините Джанлука Дзамброта игра с ръка в наказателното поле и съдията даде дузпа за Леванте, която бе реализирана 60 секунди по-късно от Рига.

Минута преди края на редовното време на първото полувреме Шави подаде на Меси в наказателното поле и аржентинецът отбеляза много важен гол като по този начин каталунците се оттеглиха с гол преднина.

В 56-та минута Меси намери с хубав пас Самуел Ето’о, който без никакви проблеми покачи резултата на 3:1 в полза на Барселона.

Шест минути по-късно Туре подаде на Лионел Меси, който записа втората си асистенция за мача, след като отново намери Ето’о и той отбеляза втория си гол в срещата за 4:1.

В 87-та минута влезлият като резерва Боян Къркич подаде на камерунския нападател и той с хубав удар оформи своя хеттрик в мача.