Самуел Ето'о проговори за своя период под ръководството на Пеп Гуардиола в Барселона. Още когато пое каталунците, Гуардиола даде да се разбере, че иска да се раздели с големите звезди по това вреем Ето'о и Роналдиньо. Само че преди това да се случи Гуардиола и Ето'о изкараха една година заедно преди камерумецът да бъде продаден на Интер.

"Пеп бе живял целия си живот в Барселона, но по време на годините, които прекара там, той не разбираше състава. Той не живееше живота на нашата група. Казах му 'извинявай, но аз съм този, който ще печели за Барселона, не Меси'. Аз бях, който печелеше за Барса и Пеп трябва да ми се извини."

Камерунецът обясни, че Меси, който според него е най-добрият в историята, се е появил на сцената по-късно и че Шави и Иниеста могат да потвърдят това.

"Такава беше моментната ситуация. Меси се появи по-късно, но можете да попитате Шави, Иниеста и другите, че това беше моята ера."

Ето'о говори и за напускането си на клуба. "Моят адвокат ми каза, че клубът ме е поставил в трансферния списък и това е било изискване на Гуардиола. Днес е очевидно, че трансферът и възможността, която Пеп ми даде, помогна на моята част от историята, защото ми позволи да бъда част от историята на футбола като отида в Интер. Позволи на Интер да направи най-добрият трансфер в историята ан футбола."