Нападателят на Барселона Самуел Ето’о призова играчите, които станат жертва на расистки обиди по време на мач, просто да напускат терена.

26-годишният футболист е бесен на УЕФА, заради бездействието на агенцията, спрямо расизма по стадионите.

„Бяха дадени много обещания, че ще има промяна и че ще бъдат налагани наказания срещу расистките обиди. Явно се налага първата крачка да се направи от тези, които са подложени на расистките нападки по стадионите. Наистина се надявам, че ще видя, как някой футболист напуска терена в знак на протест срещу обидите”, каза тъмнокожият нападател.

На скоро, в мач между младежките национали на Англия и Сърбия, привърженици на балканския отбор се подиграваха на Недум Онуоха.

Ето’о смята, че проблемът с расизма не се среща само по футболните терени. „Ако допускаме това да се случва във футбола, значи обществото ни и прогнило, което означава, че не се намираме в безопасност и по улиците. И именно срещу това трябва да се борим, защото е много трудно да се превъзпитат хората”, заяви нападателят на Барселона.

 „На терена аз съм звезда, аз съм Самуел Ето’о, но извън обсега на камерите, един тъмнокож човек страда от расистки обиди и нападки, а това не прави впечатление на никого. Това е проблемът.”, сподели разочарован футболистът.

Ето’о се опита да напусне терена, след като бе оскърбен, по време на мач от испанското първенство срещу Реал Сарагоса.