Бившият треньор на Реал Мадрид Жозе Моуриьо в специално писмо към Marca разкри защо Алваро Арбелоа е сред любимите му футболисти. Специалния се изказа изключително ласкаво за Арбелоа, който определи като добър играч и изключителен човек.

„Арбелоа е мой приятел не само, защото е мой играч. По каква причина един футболист се превръща в мой приятел? Заради страстта си, заради професионализма си, заради любовта си към клуба, заради начина, по който е посветен на работата си, за целите, които преследва, заради скромността, заради уважението, което показва спрямо хората, с които работи.

В историята на нашия огромен клуб са минали много от най-добрите футболисти в света. Арблоа няма точно този профил, но със сигурност е футболист, който е дал повече от това, което има на клуба, на феновете, на треньорите, на колегите си.

Към Арбелоа мога да отправя само похвални слова. За моята 16-годишна треньорска кариера, той със сигурност е сред най-важните играчи, които съм тренирал. Добър играч и изключителен човек“, написа Моуриньо, който е сочен за следващ мениджър на Манчестър Юнайтед.

Португалецът е без работа от декември 2015-а година насам, след като бе уволнен от Челси заради незадоволителни резултати.