Докато цяла футболна Европа очаква Евро 2012, ръководството на Реал Мадрид продължава да работи активно върху трансферите си. Треньорът на „белите“ Жозе Моуриньо и членовете на неговия екип внимателно обмислят от кои играчи може да се освободи тимът от „Сантяго Бернабеу“.

Goal.com предложи списък с футболисти, които вероятно няма да останат при „белите“ през следващия сезон. Сред посочените имена се забелязва присъствието на стража Антонио Адан, на защитника Рикардо Карвальо, на Раул Албиол, на Лас Диара, на Хамит Алтинтоп, както и на две от звездите на „кралете“ Кака и Гонсало Игуаин.

Според публикуваната във въпросното издание информация, Антонио Адан е убеден лично от спортното ръководство на „белите“ да потърси късмета си далеч от Реал Мадрид, докато напускането на Рикардо Карвальо изглежда почити сигурно, с оглед конкуренцията на неговия пост. От друга страна, самият Моуриньо неведнъж обяви, че при подходяща оферта Карвальо ще бъде пуснат. Твърди се, че сред кандидатите за подписа на защитника е немския Вердер Бремен.

Раул Албиол е другият футболист, който може да продължи кариерата си в друг тим. Футболистът рядко попада в титулярните единадесет, а и самият той не е доволен от статута си на резерва. Що се касае до Ласана Диара, той по всяка вероятност ще премине в Пари Сен Жермен или пък в Галатасарай. Френският гранд предлага за него 4 милиона евро.

Информацията около Хамит Алтинтоп гласи, че турчинът вероятно ще се завърне в родината си Турция и ще заиграе в Галатасарай. Според запознати, футболистът вече води преговори с турския гранд, като остава само да се разбере за заплатата си.

И докато ситуацията около Гонсало Игуаин изглежда спокойна и вероятно футболистът ще остане за поне още един сезон при „кралете“, не така стоят нещата с Кака. Бразилецът, който не успя да оправдае големите очаквания, ще премине в Пари Сен Жермен, споделят близки до футболиста. Парижани са готови да предложат за бразилеца 25 милиона евро.