Еспаньол спечели домакинството си срещу Елче с 3:1 в мач от 27-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците прекъснаха негативната серия, в която се намираше отбора.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес не попадна в групата на Елче за мача срещу Еспаньол.

Мачът започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още във 2-та минута, когато Симао центрира от корнер в наказателното поле на Елче, където Давид Лопес засече топката с глава и я прати във вратата на Мануел Ерера.

Две минути по-късно Еспаньол можеше да удвои своята преднина, но два последователни пропуска направиха Серхио Гарсия и Виктор Санчес.

Еспаньол удвои своята преднина в 21-та минута, когато Симао центрира от фаул в наказателно поле на Елче, където се получи неразбирателство и Колото успя да прати топката за втори път във вратата на Ману Ерера.

Футболистите на Елче имаха претенции за дузпа в 48-та минута, след като Коро падна в наказателно поле на Еспаньол след съприкосновение с Ектор Морено, но съдията Дел Серо Гранде прецени, че няма основание да покаже бялата точка.

Домакините от своя страна имаха претенции за дузпа в 53-та минута, след като Пици се строполи в наказателното поле на Елче, но Дел Серо Гранде отново не свири дузпа.

Еспаньол вкара трети гол в 58-та минута дело на Пици.

Каталунците имаха възможност да вкарат четвърти гол в 60-та минута, но ударът на Стуани се оказа неточен.

Фуентес си отбеляза нелеп автогол в 88-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След този успех Еспаньол се изкачи на осма позиция във временното класиране с 36 точки, докато Елче е на четиринадесето място с 29 точки.