Още един отбор след Кордоба изглежда сериозно се е запътил към Сегунда дивисион. Това е Гранада, който допусна домакинска загуба от Еспаньол с 1:2 в мача между двата тима от 34-ия кръг на испанския елит. 

Домакините имаха надежда от задължителна победа, за да запазят живи шансовете си за оцеляване. След този резултат обаче мисията им на практика изглежда обречена. 

След позиционна игра през първата част и малко положения, първият гол дойде точно преди почивката и беше в полза на гостите от Барселона. Реализира го Серхио Гарсия в 45-та минута. 

Тогава той получи страхотна топка в половината на противника, напредна и стигна до наказателното поле, финтира защитник и със силен и прецизен удар не остави шансове на вратаря, за да открие резултата. 

Домакините обаче не се отказаха и след почивката преследваха изравняването с всички сили. И стигнаха до него в 73-та минута. Тогава Лас Бангура се справи със защитник на левия фланг и центрира от границата на наказателното поле. Диего Майнс беше оставен непокрит във вратарското поле и с глава разстреля стража на Еспаньол за 1:1. 

Но надеждите на Гранада поне за точка от този мач бяха попарени само шест минути преди края, когато каталунците изковаха успеха си. Тогава Пако Монтанес след втория опит простреля стража на домакините, за да реализира за 2:1 и да замъкне трите точки към Барселона. 

С тях, Еспаньол вече има в актива си 45 и се изравни по актив с деветия Селта. Гранада пък остава с 25 на предпоследната позиция и е на шест точки от спасението. Последният тим над чертата е Алмерия.