Отборът на Еспаньол постигна класическа победа с 3:0 над Виляреал в мач от 18-я кръг на Примера дивисион. Домакините вкараха три попадения още през първото полувреме, след което решиха да не унижават своя противник и спряха да бележат. Трите точки обаче бяха достатъчни, за да не позволят разликата с втория във временното класиране Барселона да не се увеличи. “Каталунците” се наложиха с 2:0 по-рано през деня над Майорка.

Силен мач за домакините изигра капитанът Раул Тамудо, който вкара две от попаденията срещу Виляреал. Още в 8-та минута нападателят откри резултата, с в 13-та Валдо се разписа за 2:0. Това успокои домакините и разцентрова гостите и така закономерно се стигна до трето попадение. В 35-та отново Раул Тамудо бе на точното място в точния момент и вкара с глава добре центрираната в наказателното поле топка за крайното 3:0.

През втората част двата отбора не успяха да си отбележат гол. Благодарение на успеха Еспаньол остана само на точка зад Барселона, който има 37 точки в актива си, докато лидерът Реал Мадрид е с 41. Виляреал остава четвърти, поне докато не бъдат изиграни останалите срещи от кръга, които са насрочени за неделя.