Еспаньол спечели важен успех. Момчетата на Руби надделяха над Алавес на "Корнея Ел Прат" с 2:1 в първа среща от 32-рия кръг на Ла Лига.

Адриа Педроса (19') и автогол на Виктор Лагуардия (47') вкара по веднъж за домакините. Точен за баските през втората бе Джонатан Кайери (56'), но това не бе достатъчно за тях за нещо повече от почетна загуба.

В 15-ата минута Борха Иглесиас вкара топката в мрежата на съперника, но попадението бе отменено поради засада. Все пак 4 минути по-късно "папагалчетата" стигнаха до гол. В 19-ата Оскар Мелендо подаде зад гърба на Шимо Наваро, Адриа Педроса надбяга бранител на съперника и с премерен удар откри резултата.

В 47-ата Еспаньол удвои преднината си след автогол на Лагуардия. Борха Иглесиас центрира отдясно към Ву Лей, бранителят посегна и сам прати топката в мрежата. В 56-ата Джони Родригес центрира, Джонатан Кайери овладя и вкара от няколко метра за крайното 2:1.

След тази победа Еспаньол вече е 10-ти с 41 точки, на 5 зад 6-ия Валенсия. Алавес продължава лошата форма. Тимът няма загуба в последните си пет мача в лигата, като е 7-ми с 45 т.

Еспаньол - Алавес 2:1

1:0 Адриа Педроса 19'

2:0 Виктор Лагуардия (автогол) 47'

2:1 Джонатан Кайери 56'