Еспаньол разби с 4:1 като гост Райо Валекано в мач от 14-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунския клуб се изкачи на осма позиция във временното класиране. Еспаньол спря негативната серия от последните четири мача, в които имаше три загуби и едно равенство.

Мачът започна много лошо за домакините, след като в 25-та минута Серхио Гарсия се измъкна между двамата защитници на Райо, а след това бе съборен от вратаря Рубен. Съдията Гонсалес Гонсалес показа директен червен картон на Рубен и свири дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Серхио Гарсия в 27-та минута.

Второто полувреме също стартира по-кошмарен начин за Райо Валекано, след като гостите от Еспаньол получиха правото да изпълнят втора дузпа в 50-та минута, когато Арбия фаулира Кордоба в наказателното поле на домакините. Наказателният удар бе реализиран отново от Серхио Гарсия в 51-та минута.

Домакините все пак успяха да се върнат донякъде в мача в 81-та минута, когато Роберто Трашорас центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Саул засече топката с глава и я прати във вратата на Касия.

Серхио Гарсия обаче оформи своя хеттрик в 83-та минута и реши крайния победител в сблъсъка, след като направи резултата 3:1 в полза на Еспаньол.

Еспаньол вкара и четвърти гол дело на Стуани в 85-та минута.

Еспаньол се изкачи на осма позиция във временното класиране с 18 точки, докато Райо Валекано остава на предпоследното деветнадесето място с 12 точки.