Старши треньорът на Еспаньол Ернесто Валверде обяви, че ще даде почивка на някои от основните си играчи в срещата с Реал Мадрид този уикенд, за да бъдат те готови за финала за Купа на УЕФА следващата сряда. Специалистът коментира, че не иска да поема никакви рискове само пет дни преди решителната битка със Севиля.

В градския съперник на Еспаньол – Барселона – няма да останат никак доволни от решението на Валверде, тъй като Реал Мадрид е само на две точки зад тях и битката за титлата продължава с всички сили.

„Вече съм наясно с какъв състав ще изляза в събота, както и с този за финала. Основният фактор, който взимам предвид е участието на историческия за нас финал в Глазгоу,” заяви наставникът. „Залогът там е огромен, затова ще направя промени. Независимо от всичко, отиваме в Мадрид да търсим победа.”

Според Валверде мачът на Бернабеу няма да реши нищо в първенството и в крайна сметка титлата ще отида при най-добрия отбор. „Няма ние да решим къде отива титлата, със сигурност,” заяви той. „Който от Барса и Реал да спечели първенството, ще е защото го заслужава, а не защото са загубили или спечелили срещу нас,” допълни Валверде. „А един добър резултат срещу Мадрид ще ни даде повече самочувствие за финала,” завърши наставникът на Еспаньол.