Еспаньол победи с 2:0 като гост Малага в мач от 28-я кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион "Ла Росаледа". По този начин „синьо-белите“ записаха първа победа в последните четири мача.

Българският футболист Мартин Петров остана на резервната скамейка и не се появи в игра.

Еспаньол влезе по-добре в мача и в 3-та минута Верду стреля с глава, но Кабайеро спаси. Две минути по-късно след добра комбинация между Серхио Родригес и Матиони, последният стреля, но в тялото на вратаря на Малага.

Малага отговори в 19-та минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Еспаньол, Роке Санта Крус засече топката, но Касия спаси.

Еспаньол поведе в резултата в 49-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на домакините, Кабайеро сбърка фатално, като не успя да избие топката и тя попадна в Колото, който на почти празна врата не сбърка и я прати в мрежата на Малага.

Каталунците удвоиха своята преднина в 66-та минута, когато Мубарак Уакасо проби отляво на атаката на Еспаньол и центрира в наказателното поле на Малага, където Серхио Гарсия засече топката от въздуха и я прати в горния десен ъгъл на вратата на Кабайеро.

Във втората минута на добавеното време на срещата Виктор Алварес излезе сам срещу Кабайеро, но стреля право в тялото на вратаря на Малага.

Със спечелените три точки Еспаньол събра актив от 35 и се намира на тринадесето място, докато Малага остана на шеста позиция във временното класиране с 44 точки.