Отборът на Еспаньол сложи край на поредицата си от две последователни поражения в първенството, като стигна до 1:1 у дома срещу гостуващия Селта Виго в 34-ия кръг на Ла Лига.

Каталунците отчаяно се нуждаеха от точки, с които да спрат пропадането си в таблицата, ала мачът не тръгна по техния вкус. В 28-ата минута вратарят Пау Лопес допусна груба грешка, която позволи на гостите да поведат. Той излишно излезе да пресреща центриране на Фабиан Ореяна от десния фланг, а Яго Аспас го изпревари и с глава чукна топката в опразнената врата – 0:1.

За късмет на Еспаньол, играчите на Константин Галка сравнително бързо изравниха. В 39-ата минута Ернан Перес напредна отдясно и опита полувисоко центриране, което беше изчистено зле от защитниците на Селта. Топката попадна у Марко Асенсио пред дъгата, плеймейкърът не чака втора покана, за да шутира мощно по земята в долния ляв ъгъл за 1:1.

Така Еспаньол се задържа на 15-ото място с 37 точки, на 8 над зоната на изпадащите. Селта от своя страна записа две ремите в последните си 3 мача, като не можа да задмине петия Атлетик Билбао. С 54 точки Селта остава на 6-а позиция.