Еспаньол записа изключително важна победа в борбата за оцеляване в Примера дивисион. Отборът от Барселона изненадващо победи с класическото 3:0 засилилия се към участие в Шампионската лига отбор на Валенсия.

Всичко по-интересно в мача се случи през второто полувреме, когато паднаха и трите гола за Еспаньол. В 66-та минута резултатът откри Роман, който бе влязъл в игра само 180 секунди по-рано на мястото на неубедителния Иван Алонсо.

Гостите се опитаха да стигнат поне до равенство, но вместо това бяха попарени с втори гол за каталунците. Той падна в 82-та минута и бе дело на Николас Пареха. Крахът за „вълците” стана пълен в последната минута на редовното време, когато Нене от дузпа оформи крайното 3:0.

Със спечелените три точки Еспаньол се изкачи на 14-то място във временното класиране с 38 точки, на 4 от последното място в опасната зона, което се заема от Спортинг Хихон.

Въпреки загубата пък Валенсия остава в битката за участие в Шампионската лига през следващия сезон, заради загубата на Виляреал от Севиля в събота. „Прилепите” са четвърти с 56 точки, на една пред „жълтата подводница” и в оставащите четири кръга двата отбора ще водят ожесточена битка за място в най-престижния клубен турнир в Европа. Загубата на Валенсия пък означава почти сигурно участие в Шампионската лига за Севиля. „Андалусийците” са трети на 4 точки пред Давид Вия и компания.