Еспаньол постигна важна домакинска победа с 2:0 срещу Реал Бетис в мач от 33-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците излязоха от зоната на изпадащите.

 

Домакините поведоха в 4-та минута с гол на Луис Гарсиа, а Роман в 83-та минута подпечата победата за Еспаньол.

 

Хетафе загуби с 1:2 домакинството си на Виляреал и по този начин отборът от предградията на Мадрид е на път да се озове в зоната на изпадащите, след като допусна трета поредна загуба.

 

Капдевила и Йоренте отбелязаха головете за „жълтата подводница” още през първото полувреме, а Ману в 82-та минута от дузпа отбеляза почетното попадение за домакините.

 

Двата отбора завършиха в намалени състави, след като Рафа бе изгонен от Хетафе в 63-та минута за втори жълт картон, а Анхел също видя червения цвят в 60-та минута.

 

С тази победа Виляреал се приближи на една точка от четвъртия във временното класиране отбор на Валенсия.

 

Валядолид и Осасуна направиха равенство 0:0, докато Рекреативо Уелва загуби с 2:4 от Майорка, въпреки че гостите завършиха мача с човек по-малко.

 

В наистина много напрегнат мач Атлетик Билбао записа важна победа с 2:1 срещу Расинг Сантандер, като в срещата бяха показани пет червени картона – два за футболисти на баския тим и три за играчи на гостите.