Отборът на Еспаньол успя да измъкне точка от гостуването си на Леванте от 27-ия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при 1:1, след като домакините поведоха чрез Хосе Моралес, който бе точен от дузпа, а Леонардо Баптищао изравни в добавеното време.

„Лос перикитос“ дадоха свидна жертва, след като стражът Диего Лопес пострада при тежък сблъсък и бе откаран в болница.

Първото полувреме премина сравнително спокойно, без много положения и пред двете врати. Единствената по-интересна ситуация бе в полза на Леванте. Тя се състоя в 26-ата минута. Джанпауло Пацини получи отличен пас в наказателното поле, след това се нагласи и стреля. Диего Лопес обаче се намеси авторитетно и изби в корнер.

В края на частта вратарят изправи косите на щаба на гостите. Лопес се сблъсъка много неприятно със Садику във въздуха и напусна принудително игра. Стражът мигновено бе откаран в болница, тъй като при удара бе засегната главата му. Мястото му бе заето от Пау Лопес.

Диего Лопес

източник: БГНЕС

След почивката дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Марк Наваро задържа съперник в наказателното поле, а съдията посочи категорично бялата точка. С изпълнението се нае Хосе Моралес, който стреля безупречно за 1:0.

Леванте успя да опази аванса си до края, а в продължението „лос перикитос“ съумяха да се възползват максимално от една ситуация и да изравнят. Леонардо Баптищао получи впечатляващо подаване от Хурадо и засече от близка дистанция за крайното 1:1.

В класирането Еспаньол е 14-и с 32 точки, а Леванте е 17-и с 21.