Еспаньол и Малага не дадоха особено атрактивно начало на 11-ия кръг в Ла Лига, като завършиха без победител при 0:0. Разделянето на точките не помогна кой знае колко на нито един от двата отбора, но бе справедливо с оглед развитието на мача.

Тимът на Бернд Шустер първи стигна до голова ситуация на „Корнея Ел-Прат“, като в 18-ата минута Елисеу отправи опасен шут, но Кико Касия отрази. Еспаньол се активизира, но в 38-ата опасността отново бе пред тяхната врата. Тогава Роке Санта Крус бе изпуснат, но премереният му изстрел срещна гредата.

През втората част Еспаньол взе по-осезаемо преимущество, но гостите затваряха добре пространствата пред Уили Кабайеро. В 86-ата минута Серхио Гарсия все пак успя да се измъкне и да стреля, но намери очертанията на вратата. Малага обаче можеше да има последната дума, след като Бобли Андерсън стреля мощно, но Кико Касия спаси точката за отбора си

Така Еспаньол остава в първата половина на таблицата – 8-о място и 15 точки, докато Малага е 15-и с 10 в актива си, на точно 2 над чертата.