Еспаньол победи Вердер с 3:0 като домакин в първа полуфинална среща от Купата на УЕФА и е на път да осигури на Испания двама финалисти в Глазгоу на 16 май. В другата полуфинална двойка съперници са Осасуна и настоящият носител на трофея Севиля.

На Олимпийския стадион в Барселона Еспаньол поведе с гол на Мойсес в 20-тата минута. Той се възползва от хубаво центриране на Руфете отдясно и отблизо вкара с глава.

В 50-тата минута Иван де ла Пеня центрира от ъглов удар, Вийзе не успя да боксира топката и голмайстора на Еспаньол Пандиани отбеляза поредното си попадение в турнира.

Осем минути по-късно вратарят на Вердер Вийзе фаулира Раул Тамудо извън наказателното поле и получи директен червен картон.

Играещите с човек повече домакини вдигнаха темпото и в 88-мата минута чрез влезлия като резерва само пет минути по-рано Коро, който завърши бърза контраатака, направиха резултата класически. Краен резултат 3:0 за Еспаньол.

Освен с пасив от три гола, на реванша на 3 май в Бремен, Вердер ще трябва да се справи и с липсата на Вийзе, Фриц и Бауман, които ще пропуснат мача заради наказания.

Еспаньол: Ирайсос, Давид, Лакрус, Пандиани (73-Ито), Де Ла Пеня (79-Йонатас), Риера, Руфете (83-Коро), Торехон, Жарке, Моисес, Тамудо  

 

Вердер: Вийзе, Пасанен, Налдо, Бауман (79-Вранеш), Фриц, Диего, Клозе (74-Алмейда), Хунт, Овомойела, Йенсен (60-Райнке), Фрингс