Старши треньорът на Барселона Луис Енрике демонстрира вярата си в двете нови попълнения на отбора Алеиш Видал и Арда Туран, които очакват да дебютират за каталунския клуб.

Енрике призна, че Туран и Видал ще вземат участие в първия мач от осминафиналите за Купата на Краля срещу Еспаньол.

Каталунците дадоха 34 милиона евро на Атлетико за турския халф и още 18 милиона на Севиля за десния бек. Те обаче нямаха право да играят заради наказанието на клуба наложено от ФИФА да привлича играчи в рамките на два трансферния прозореца. Сега обаче то изтече и те вече са на разположение на треньора Луис Енрике, който ги включи в групата за сблъсъка и потвърди, че те ще вземат участие в мача. 

„Двамата вече официално са част от състава и ще играят утре. Мисля, че са в доста добро състояние. За нас е хубаво, че вече са на линия, защото могат да действат на различни позиции“, сподели Енрике.

„Арда би могъл да играе в средата на терена, но и по-напред, а Видал да действа като десен краен бранител и крило, както и в центъра. Много са технични и със сигурност ще ни помогнат”, добави треньорът на Барселона.

„Двамата се намират в добро физическо състояние и са готови да играят 90 минути. Арда игра мачове за националния отбор на Турция, а Алеиш стои много добре физически. Двамата се представиха отлично по време на тренировките на отбора“, каза още Луис Енрике.