Треньорът на Барселона Луис Енрике смята, че Луис Суарес не е "изригнал", просто от самото си идване в отбора е заиграл добре, а на тренировките е влагал много старание.

Енрике направи това изказване след победата над Гранада с 3:1 като гост. Суарес отбеляза един гол и асистира на Лео Меси за последното попадение на каталунците.

"Тази победа в гостуване след мач от Шампионската лига е много важна. Целта ни беше да спазваме дистанцията от Реал Мадрид, което и направихме. Много съм доволен от работата на играчите в тези необичайни условия", сподели Енрике. 

"Трябва да ги похваля за играта, която показаха на такъв терен. Суарес? От самото начало той показваше футбол от най-високо ниво и усърдно работеше на тренировките", добави треньорът на Барса. 

"Възможно е сега той да е по-ефективен, но и преди беше особен играч, който направи много за нашия отбор", каза още Луис Енрике.

По-рано тази седмица Суарес наниза и двата гола за победата на Барса над Сити с 2:1 в Манчестър. Уругваецът вече има 10 гола за каталунците в различните турнири.