Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че каталунците трябва да играят на максимума на възможностите си в предстоящото дерби срещу Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ от третия кръг на Примера дивисион.

Енрике бе категоричен, че Лионел Меси ще играе срещу Атлетико Мадрид и ще започне в титулярния състав.

Треньорът не пропусна да защити Жерар Пике в скандала, който се разигра в Испания през последните дни.

„Очаквам моите футболисти да дадат максимума, на който са способни. Лео ще играе на „Калдерон“. Наясно сме какъв мач ни чака и трябва да се раздадем докрай“, сподели Енрике.

„Пике винаги е бил откровен и доста оргинален. Аз не мога да си обясня как един футболист, който играе за националния отбор може да бъде освиркван от феновете“, добави треньорът на Барселона.

„Очаквам много труден мач срещу Атлетико. Ще играем на стадиона на един от преките ни конкуренти за титлата. Диего Симеоне се справи добре на трансферния пазар и започна силно сезона. Атлетико е един труден отбор за побеждаване. Те винаги се стремят да пресират съперника. Атлетико е един много опасен отбор, който знае как да печели не само отделни мачове, но и титли. Диего Симеоне е един много голям треньор. Ние трябва да играем на 100%, защото иначе ще ни бъде много тежко“, продължи наставникът на каталунците.

„Имам пълно доверие в Марк-Андре тер Стеген“, каза още Луис Енрике.