Полузащитникът на Реал Мадрид Емерсон разкри, че в отбора вече се чувства облекчение от факта, че държи съдбата на титлата в свои ръце. Бразилецът смята, че има големи шансове да остане в „кралския клуб” независимо дали Фабио Капело ще е треньор и през следващия сезон.

Барселона и Севиля оглавяваха класирането през по-голяма част от сезона, преди Реал да успее да се възползва от техните грешки. Въпреки че „белият балет” има равен актив от точки с Барса, Реал е начело заради предимството от преките двубои.

„Сега трябва да мислим от гледната точка на Реал Мадрид,” заяви Емерсон. „Преди трябваше да мислим и за Барселона; сега не трябва да се притеснявам за тях.”

Три мача преди края на сезона, Реал има всички шансове за първа титла от 2003 година насам. Промяната в позицията на „кралския клуб” обърна и ситуацията и на Емерсон, който до скоро се чувстваше нежелан. „Сега се чувствам много по-важен за отбора,” заяви дефанзивният халф. „Добре е да виждаш, че имаш значение за играта.”

„Изговориха се толкова много неща за мое завръщане в Италия, за различни оферти, но аз не знам нищо такова. Пак ще повторя, че имам още две години от договора си. Мисля само за играта си и за титлата, която можем да спечелим.”

Емерсон отрече, че ще напусне Реал, ако старши треньорът Фабио Капело си тръгне през лятото. „Аз имам договор с клуба, а не с треньора,” заяви той.