Виляреал постигна важна победа в Ла Лига снощи, след като спечели гостуването си на Бетис с  2:0, а този успех зарадва много наставника на тима Унай Емери.  За пореден път през сезона той не скри амбициите си,  че неговият отбор гони европейско участие през следващия сезон. Емери призова своите футболисти да останат здраво стъпили на земята въпреки добрия резултат при тежкото гостуване в Севиля.   
„Този мач беше много важен за нас. Изправихме се срещу пряк конкурент за Европа и победата е от съществено значение. Щастлив съм, че спечелихме трите точки, защото оттук нататък всеки двубой е изключително важен. Виждам сериозен прогрес в представянето ни напоследък, тъй като някои основни състезатели се завърнаха, но няма да позволя да си мислим, че сме направили нещо голямо. Мачовете следват един след друг, а амбицията на всички в клуба е да играем европейски футбол. 
 
Виляреал се превърна в традиционен участник в Европа през последните години и ние искаме да продължим по същия начин. Стараем се да не подценяваме нито една надпревара и се хвърляме на всички фронтове. Когато спечелиш срещу пряк конкурент за европейските позиции е страхотно, но ще се радваме, когато изпълним поставените цели от ръководството.  Ние обичаме да играем в Европа и за нас това наистина е важно. А не забравяйте и финансовото измерение на нещата“, коментира бившият мениджър на Арсенал.