Елче спечели изключително важни три точки в битката си за оцеляване в Примера дивисион. Така тимът се отдалечи на цели четири точки от опасната зона и вече може да диша доста по-леко. 

Успехът за Елче дойде като гост на силно представящия се новак Ейбар с 1:0. Единственото попадение за победителите реализира Жонатас в началото на второто полувреме и то се оказа напълно достатъчно за успеха. 

Тогава той се разписа след перфектно изпълнен пряк свободен удар от Еду Албасар и след удар с глава от 5-6 метра нямаше как да сбърка и отбеляза жизненоважното попадение за тима си. 

Задачата на гостите в преследването на успеха беше улеснена още повече в 78-та минута, когато Федерико Пиовакари от състава на Ейбар беше изгонен с директен червен картон. И въпреки това до края домакините имаха два шанса да отбележат, но не се възползваха от тях. 

Така Елче, в чийто състав се появи бившият играч на Левски Гари Родригес като смяна в последните четири минути, взе трите точки и вече има 23 в състава си. Последният под чертата Гранада е с 19. Домакините от Ейбар са десети и са с 27 пункта.