Елче и Бетис не излъчиха победител, завършвайки при равенство 1:1 в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. Двете попадения паднаха през първото полувреме, но през втората част тимовете не успяха да си отбележат повече голове и поделиха точките.

Гостите стартираха по-агресивно и в 10-ата минута имаха отличен шанс да открият резултата. Айтор Гарсия засече отлично центриране, но Едгар Бадия се намеси решително и изби.

Две минути по-късно Гонсалу Верду извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия Адриан Вега посочи бялата точка. Ситуацията бе разгледана с ВАР и системата потвърди решението на рефера. Зад топката застана Борха Иглесиас и с изстрел в горния десен ъгъл откри резултата.

В следващите минути домакините се активизираха и в 36-ата минута успяха да възстановят равенството. Тете Моренте центрира великолепно в наказателното поле, където Пере Мия засече топката в мрежата.

През второто полувреме двата тима предложиха равностойна игра, но до повече попадения не се стигна.

След поделянето на точките, Елче остава над чертата в класирането с актив от 26 точки, докато Бетис е шести с 20 повече.