Еспаньол и Бетис завършиха 2:2 в изключително груб мач, изпъстрен с четири червени картона, от 31-вия кръг на Примера дивисион. Риера откри резултата в 9-та минута, но гостите обърнаха развоя на мача чрез две попадения на Еду в 45-та и 78-та минута. В края на първото полувреме Валтер Пандиани бе изгонен с директен червен картон.

 

В последната 90-та минута на мача се разигра истински екшън, след като съдията даде дузпа в полза на домакините, а  играчите в „зелено-бяло” бурно протестираха срещу това решение на главния арбитър. Той обаче показа три червени картона на Еду, Анхел и Контрерас, а Раул Тамудо реализира наказателния удар и оформи крайния резултат.

 

Рекреативо се приближи до 6-то място, което дава право за участие в турнира за Купата на УЕФА, след като победи с 4:2 Сантандер в мач от 31-вия кръг на Примера дивисион. Уче откри резултата за домакините още във 2-та минута, но само шест по-късно Колса изравни. В 32-та Амо отново даде гол преднина за Рекре, а Касорла удвои преднината на отбора от Уелва. В 64-та минута Росу направи резултата 4:1, а Жигич две по-късно оформи крайния резултат. В 77-та минута Рубен от гостите бе изгонен.

 

Ла Коруня победи с минималното 1:0 Осасуна, след като Лопо бе точен в последната 90-та минута. Много важен домакински успех записа Майорка над Химнастик с 1:0. Победният гол в срещата вкара Виктор в 22-та минута.