Бившият спортен директор на Валенсия Фернандо Гомес обяви, че няма никакъв шанс друг отбор, освен Реал Мадрид и Барселона да спечели титлата в Примера дивисион този сезон.

Валенсия е лидер във временното класиране, като няма загуба в първите си шест мача от сезона, и е с актив от 16 точки. Въпреки това Гомес е на мнение, че освен големите два отбора в Испания, никой друг няма достатъчно постоянство, за да премине успешно през целия сезон.

„Много е трудно да събереш повече точки от тях. Реал Мадрид започна доста колебливо, но след 38 мача ще е трудно да се окажеш пред тях. Може би ще сме по-близо, отколкото миналия сезон, но е почти невъзможно да станем шампиони,” обясни бившият нападател.

„Барселона и Реал Мадрид накрая могат да са на върха, дори и без да са били в играта продължително време,” заключи още Гомес.

Екс-босът на Валенсия разкри, че новите попълнения в отбора са привлечени именно от него, преди уволнението му. „Рикардо Коща, Мехмет Топал и Тино Коща се договориха с мен, преди да ме отстранят. Ариц Адурис и Роберто Солдадо също бяха измежду четиримата нападатели в списъка ми. Освен Мариус Стансевичус, цялата селекция бе направена от мен,” завърши Фернандо Гомес.