Отборите на Ейбар и Севиля не успяха да се победят, като завършиха при 1:1 в мача от 8-я кръг на Ла Лига. Точен за Ейбар бе Борха Бастон, а Кевин Гамейро възстанови равенството.

Двубоят бе интересен, с немалко положения и пред двете врати. Гостите от Севиля имаха надмощие що се касае до владение на топката, но макар и така домакините започнаха по-силно двубоя и поведоха след едва 8 минути игра. Борха Бастон се озова на чудесна позиция и се разписа за 1:0. Малко след това Асиер Риесго отрази удар на Антонио Рейес и така спаси тима си.

След почивката мачът продължи да бъде двуостър, а положения имаше и пред двете врати. Борха Бастон за малко да запише втори гол на сметката си в 61-ата минута, но Севиля се отърва в тази ситуация. Десет минути след това, Кевин Гамейро получи добър пас и възстанови равенството – 1:1.

След изравнителното попадение Севиля упражни значителен натиск върху съперника си, но въпреки настойчивите си опити, възпитаниците на Унай Емери не успяха да се разпишат още веднъж.

Така след поделените точки, Ейбар е 6-и в класирането с 13 точки, а Севиля е 9-и с 9.