Отборът на Ейбар прекъсна серията от две поредни победи на Еспаньол, след като се наложи с 3:1 в мача от 14-ия кръг на Ла Лига.

По този начин Ейбар се върна към успехите след поражението от Селта Виго в предходния кръг, и записвайки пети успех от началото на сезона събра 17 точки на 13-о място. „Лос Перикитос“ са 15-и с 16.

Ейбар поведе след 9 минути игра. Арбия стреля от фаул фронтално на вратата, а топката се отби от левия стълб. Гарсия Кике стигна пръв и направи добавка за 1:0. Отговорът на „лос перикитос“ не закъсня и 16-ата минута Леонардо Баптищао влезе стремглаво в пеналта и можеше да изравни, но ударът му мина на сантиметри от десния стълб. В 32-ата минута гостите удариха и греда. Пабло Пиати изпъни прецизно фаул, но топката кацна на напречната греда.

Само шест минути след това грешка в отбраната на Еспаньол позволи на Иван Алехо да направи пробив отдясно и да наниже второ попадение – 2:0.

След почивката реферът Ундиано Майенко свири дузпа в полза на Ейбар. След центриране в наказателното поле на гостите. Давид Лопес вдигна високо крака си, на нивото на главата на съперник, в опита си да изчисти топката. Съдията прецени, че има оснивания да посочи бялата точка и вдигна картон на бранителя на „лос перикитос“. С изпълнението се нае Жоан Жордан, който с лекота покачи на 3:0.

В 79-ата минута Еспаньол намали пасива си след автогол на Серхио Енрих, който засече в собствената си врата - 1:3.